B(r)abbelbar

Volgende donderdag 5 oktober opent de praktijk zijn deuren voor een gratis B(r)abbelbar, een project in samenwerking met Jef, de jeugddienst van Gemeente Evergem.

De B(r)abbelbar is een laagdrempelig ontmoetingsmoment voor jonge of aanstaande ouders, maar eigenlijk is iedereen welkom. Werk je als kinderverzorgster en wil je je graag wat meer informeren? Kom gerust langs. Ben je oma, opa, tante of nonkel van een klein wondertje? Ook dan ben je zeker welkom.

We hebben het samen over de do's en don'ts, hoe integreer je de motoriek van je kindje in je dagelijkse routine, welk speelgoed is nu handig en wat haal je beter niet in huis en zoveel meer.

Iedereen is welkom van 9 tot 11 uur. We overlopen samen het eerste levensjaar van een kleintje bij een hapje en een drankje.

Inschrijven kan via deze link.

Ik kijk er alvast heel erg naar uit!

Tot dan?

Mieke Courtmans

Geschreven op Dec 13, 2021
Over het belang van kruipen en hoe je het kan stimuleren

Over het belang van kruipen en hoe je het kan stimuleren

Kruipen is een heel belangrijke mijlpaal voor jonge kinderen. Bij het kruipen leert je kindje voor het eerst om de rechterlichaamshelft te laten samenwerken met de linker: je kindje verplaatst de rechtervoet samen met de linkerhand en vice versa. Dat heet gekruiste coördinatie. Op deze manier worden in de hersenen verbindingen gemaakt tussen de linker- en de rechterhelft en die zijn van het grootste belang voor latere vaardigheden. Maar vaak hebben kinderen het moeilijk om tot kruipen te komen. Daarom kan je hieronder een aantal tips terugvinden om je kleintje te helpen.

Corona maatregelen

Corona maatregelen

Corona maatregelen in de praktijk.