De praktijk opent zijn deuren!

Op 8 februari is het eindelijk zover! Dan mag ik de eerste patiënten ontvangen in mijn nieuwe praktijk. 
Ik heb er lang naar uitgekeken en het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar we zijn er geraakt.

Normaal zou ik nu van start gaan met een feestelijke opening met familie en vrienden, maar zoals iedereen weet, is dit in de huidige omstandigheden niet mogelijk. Ik had nochtans graag wel een paar mensen persoonlijk willen bedanken. Maar het moet nu via deze weg.

Allereerst wil ik heel graag mijn ouders bedanken.
Bedankt om mij te steunen in dit project, dat begon als een zot idee op een donkere novemberavond een dikke twee jaar terug.
Merci, om letterlijk en figuurlijk de deur voor mij open te doen. Om te bellen, te behangen, te verven, te poetsen, om mij bij te staan met raad en daad. Merci. Zonder jullie stond ik nergens.

Ook mijn broer, vrienden en kennissen verdienen een dikke dankjewel. Om te luisteren naar mijn (vele) bouwfrustraties, om mij een schouderklopje te geven of een leutig kaartje te sturen als ik het bos door de bomen niet meer zag.

Bedankt aan alle collega kinés voor alle tips en advies onderweg. Bedankt voor alle fijne samenwerkingen die me tot de kinesiste maakten die ik vandaag ben. Ik bedank in het bijzonder mijn collega's in de praktijk Ackinos, waar ik de kans kreeg om mijn patiëntenbestand uit te bouwen en zes jaar lang enorm graag gewerkt heb.

Merci, aan de liefste Ruthje Goethals.
Die mij en mijn twijfelend hoofd op goede weg zette met het ontwerp van de huisstijl en het logo van mijn eigen praktijk. Uit een samenraapsel van ideeën maakte zij iets moois. Een fundering, als het ware, waar ik met haar ontwerp van bouwsteentjes op verder bouwde.

https://www.ruimle.com/

Merci Joren Ryckaert, om efkes out of the box te gaan en om voor mij een mooie, speelse website te creëren.
Ga de zijne zeker eens checken op www.opaak.co 😉

In het bouwproces verliep niet alles van een leien dakje, maar ik leerde een aantal toppertjes kennen die ik graag met jullie deel. Want mond-aan-mond-reclame, dat gaat allemaal niet zo goed met die mondmaskers.

Bedankt aan de mensen van Deco Vermeulen voor hun behang- en verfadvies en geweldige service!

Bedankt aan de mensen van Publi Solution voor de prachtige bestickering, die leven bracht in mijn gevel en wachtzaal.

Bedankt aan de toppers van We Sell Our Furniture, voor de prachtige kasten. Ik leerde hen kennen via “den instagram” en werd verliefd op hun ontwerpen. Hun atelier is wel niet bij de deur, maar aan het resultaat te zien, was het de (verre) sprong meer dan waard.

Merci ook aan mijn geweldige nonkel Daniël, die afgelopen jaar sprong en klusjesman werd in bijberoep. Merci om alles wat schots of scheef was op zulke korte termijn recht te trekken en om mij zo terug wat moed te geven, toen die in mijn schoenen gezonken was.  Behangen, verven, verhuizen, plamuren, silicone kitten, noem maar op. Er is niks wat mijn nonkel niet kan. Voor al uw klusjes groot en klein, moet je bij Karweidienst Whoopi’s Home zijn.

https://www.facebook.com/Karweidienst-Whoopis-home-102981091125387/

Tot slot wil ik mijn patiënten bedanken voor het vertrouwen, om mij te volgen in dit grote avontuur 😊

Mieke Courtmans

Geschreven op Dec 13, 2021
Loopkarretjes: de do's en don'ts

Loopkarretjes: de do's en don'ts

Komt je kindje tot stand en wil je hem of haar helpen om te leren stappen? Dan is een loopkarretje een logische aankoop. In deze blog vind je enkele tips.

Wat is plagiocefalie?

Wat is plagiocefalie?

Begin februari volgde Mieke een opleiding in Nederland rond plagiocefalometrie. Dat is een meettechniek om kindjes met plagiocefalie beter te kunnen opvolgen. Maar plagiocefalie, wat is dat nu eigenlijk juist?